Derzeit laufen Wartungsarbeiten an unserem Webportal. Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Bitte kontaktieren Sie unseren Verkauf unter +49 (0)2131 3131 0
Momentan kann der Preis für diesen Artikel nicht angezeigt werden. Versuchen Sie es später noch einmal oder nehmen Sie Kontakt mit unserer Verkaufsabteilung auf. Tel.: +49 (0)2131 3131 0 / E-Mail: verkauf@mcbdeutschland.de
Dieses Produkt ist derzeit nicht verfügbar.

Blechverarbeitung im Oktober positiver als im September, vor allem über das Auftragsbuch [Niederländisch]

02-11-2018, Tags:Branchenbarometer
Nieuwegein, 1 november 2018 Uit de laatste meting van de FDP BrancheBarometer Plaatbewerking (gesponsord door MCB) blijkt dat de inkoopmanagers in de metaalbewerkende branche ‘Plaatbewerking’ in oktober positiever dan in september zijn over de groei in de branche: indexscore 62,5 versus 58,8 . De branche ontwikkelde zich in oktober ook veel beter dan de totale Nederlandse industrie ( 57,1 , wordt maandelijks door branchevereniging Nevi gemeten).
Omdat een score hoger dan 50 ‘groei’ betekent, kan geconcludeerd worden dat er in de Plaatbewerking (maar ook in de industrie algemeen) sprake is van groei.
branchebarometer 
Opmerking: de relatieve vlakheid van de Nevi-lijn is te verklaren met de grote verscheidenheid aan industrieën waaruit deze is opgebouwd.
De BrancheBarometer Plaatbewerking van FDP (i.s.m. MCB) is (evenals de Nevi Inkoopmanagersindex) opgebouwd uit vijf componenten. Met betrekking tot de ontwikkeling in oktober ten opzichte van september zijn met betrekking tot deze componenten de volgende conclusies te trekken: 
De productie in de branche Plaatbewerking ontwikkelt zich vrijwel hetzelfde ten opzichte van vorige maand;
Over de orders denken de inkopers veel positiever;
De levertijd van de leveranciers is veel langer;
De voorraden eindproduct nemen flink af;
Over de werkgelegenheid denkt men veel positiever.
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer, nemen flink af volgens de inkopers ten opzichte van vorige maand.  
Ten opzichte van de totale industrie (Nevi) zijn de volgende conclusies te trekken m.b.t de verschillende aspecten in de afgelopen maand: 
Het productieniveau is in de Plaatbewerking in oktober veel beter dan in de industrie totaal;
Het orderniveau is veel beter;
De levertijden van de leveranciers zijn veel langer;
De voorraadniveaus in de Plaatbewerking zijn flink hoger;
Over de werkgelegenheid denken de inkopers veel positiever.
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer, zijn in de Plaatbewerking relatief flink lager dan in de totale industrie.
Nieuwe deelnemers aan de Barometer (mits plaatbewerker) zijn nog van harte welkom: ze krijgen (gratis) sneller en specifiekere resultaten. Meld je aan via http://www.formdesk.nl/fdp/abonnee 

Chat

Damit wir Ihr Anliegen besser zuordnen können, bitten wir Sie untenstehende Felder auszufüllen um den Chat starten zu können

MCB ist im Chat von 8:00 bis 20 Uhr erreichbar

Chat nu