Momenteel werken wij aan onze webportal. Onze excuses voor het ongemak. Neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 20 88 582
Momenteel kan de prijs voor dit artikel niet worden getoond. Probeer het later nog eens of neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 - 20 88 582 of stuur een e-mail naar verkoop@mcb.nl
Dit product is momenteel niet leverbaar.

Tweegesprek: Jan-Willem en Jorn

29-04-2019, Ellen Popeyus, Tags:Werken bij MCB
TweegesprekManoeuvreren doen ze beiden, maar ieder op eigen wijze. Aan de dialoogtafel: mentor-chauffeur Jan-Willem van der Ark, sinds 2000 bij MCB, en debiteurenbewaker Jorn Ferwerda, sinds juni 2018 MCB’er. 
Jan-Willem: Wat vind je de leukste taak binnen je functie?
Jorn: “Het ‘spel’ met de klant als zodanig. We beoordelen vooraf de kredietwaardigheid van klanten en willen na leveringen snel betaald krijgen. Daarin kan er van alles variëren en voorvallen, zoals cash flow problemen. Om tot oplossingen te komen, moet je iedere klant op een passende wijze benaderen. Bij de een ben je strikt, bij een ander ben je meer inlevend, bij een derde kun je blind op een toezegging vertrouwen. En intussen moet je de relatie natuurlijk zo goed mogelijk in stand houden. Dat is een mooi ‘spel’.”
Jorn: Waarom werk je bij MCB?
Jan-Willem: “Ik wilde altijd al chauffeur worden. Als jong manneke stond ik na school langs de A2 naar vrachtwagens te zwaaien. Met lego bouwde ik stuur- en liftassen na. Dus ik wist het al vroeg. Na een open sollicitatie kon ik in 2000 beginnen. Ik vind het leuk om met klanten om te gaan en creatieve oplossingen te vinden voor het lossen van materialen zonder eigen hulpmiddelen. Manoeuvreren met de wagen is ook helemaal mijn ding. Laatst moest ik allerlei toeren uithalen in hartje Delft, stond er een fietser op zijn gemak te kijken. ‘Compliment hoe je dat doet’, zei hij. Mooi toch, om zoiets te horen? Ik vind MCB ook echt een prachtig bedrijf. De wagens zijn super en het is indrukwekkend dat ik als chauffeur een heel bedrijf aan mensen achter me heb staan. Van bestelling t/m levering: we doen het allemaal samen. Ik ben er trots op om daar een radertje in te zijn. Tegelijkertijd besef ik dat ik vanuit mijn rol in het klantencontact het visitekaartje van het bedrijf ben”. 
Jan-Willem: Waar ben je trots op?
Jorn: “Op de vele reizen die ik met mijn vriendin heb gemaakt naar landen in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika. Reizen verrijkt je leven, de opgedane ervaringen zijn onbetaalbaar; je neemt ze mee in het dagelijkse leven. Trots ben ik ook op de marathon die ik in Berlijn hebben gelopen. Ik sport veel en fiets elke dag 22 kilometer naar en van mijn werk. Ik probeer anderen daar ook in te stimuleren.”
Jorn: Wat haalt het beste in je naar boven?
Jan-Willem: “Mijn zoontje van 9 en dochtertje van 3, twee boefjes. Ik probeer een goede vader te zijn voor hen. Al komt er straks wel een tijd dat papa eerder in bed ligt dan die twee knuppeltjes zelf. Als chauffeur moet ik immers heel vroeg op, rijden bij MCB vraagt veel concentratie.”
Jan-Willem: “Welke hobby heb je die collega’s niet bij je zouden verwachten?
Jorn: “In mijn studententijd heb ik veel ge-dj’d op allerlei verschillende plekken, in kroegen, op de grachten, in een kasteeltje, op bruiloften. Een heerlijk gevoel is dat, als een zaal met 4.000 mensen uit zijn plaat gaat door de nummers die je draait. Ik heb nu geen tijd meer voor dj’en. Tegenwoordig haal ik meer voldoending uit sportieve doelstellingen, zoals een triathlon lopen”.
Jorn: Welke hobby’s heb je?
Jan-Willem: “Ik heb geen uitgesproken hobby’s, al vind ik het wel leuk om de jaarlijkse woestijnrally in Argentinië te volgen. Ik heb wel eens met zo’n truck op een crossterrein mogen rijden. Machtig mooi, dat motorvermogen, die aandrijving, die wendbaarheid! Het is echt een gevecht om het met dat power materiaal op te nemen tegen anderen, in alle mogelijke omstandigheden en weerssituaties. En het is ook een gevecht met jezelf. Lijkt me geweldig om dat een keer mee te maken”. 

Chat

Om u beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om onderstaande velden in te vullen om de chat te starten.

MCB is beschikbaar van 8:00 tot 20:00 uur 's avonds.

Chat nu