Derzeit laufen Wartungsarbeiten an unserem Webportal. Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Bitte kontaktieren Sie unseren Verkauf unter +49 (0)2131 3131 0
Momentan kann der Preis für diesen Artikel nicht angezeigt werden. Versuchen Sie es später noch einmal oder nehmen Sie Kontakt mit unserer Verkaufsabteilung auf. Tel.: +49 (0)2131 3131 0 / E-Mail: verkauf@mcbdeutschland.de
Dieses Produkt ist derzeit nicht verfügbar.

Anarbeitung viel positiver, außer über Produktion [Niederländisch]

05-11-2018, Tags:Branchenbarometer
Uit de laatste meting van de MCB Verspaningsindex blijkt dat de inkoopmanagers in de metaalbewerkende branche ‘Verspaning’ in oktober veel positiever dan in september zijn over de groei in de branche: indexscore 64,1 versus  58,8 . De branche ontwikkelde zich in oktober ook veel beter dan de totale Nederlandse industrie ( 57,1, wordt maandelijks door branchevereniging Nevi gemeten).
Omdat een score hoger dan 50 ‘groei’ betekent, kan geconcludeerd worden dat er in de Verspaning ( 57,1 in de industrie algemeen) sprake is van groei.
 
Verspaningsindex
Opmerking: de relatieve vlakheid van de Nevi-lijn is te verklaren met de grote verscheidenheid aan industrieën waaruit deze is opgebouwd.
De MCB Verspaningsindex is (evenals de Nevi Inkoopmanagersindex) opgebouwd uit vijf componenten. Met betrekking tot de ontwikkeling in oktober ten opzichte van september zijn met betrekking tot deze componenten de volgende conclusies te trekken: 
De productie in de branche Verspaning ontwikkelt zich minder positief ten opzichte van vorige maand;
Over de orders denken de inkopers veel positiever;
De levertijden van de leveranciers zijn korter;
De voorraden eindproduct nemen flink toe;
Over de werkgelegenheid denkt men vrijwel hetzelfde. 
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale Verspaningsindex, nemen toe volgens de inkopers ten opzichte van vorige maand.  
Ten opzichte van de totale industrie (Nevi) zijn de volgende conclusies te trekken m.b.t de verschillende aspecten in de afgelopen maand: 
Het productieniveau is in de Verspaning in oktober veel beter dan in de industrie;
Het orderniveau is veel beter;
De levertijden van de leveranciers zijn veel langer;
De voorraadniveaus in de Verspaning zijn hoger;
Over de werkgelegenheid denken de inkopers veel positiever. 
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale Verspaningsindex, zijn in de Verspaning relatief hoger dan in de totale industrie.
Nieuwe deelnemers aan de Index (mits verspaner) zijn nog van harte welkom: ze krijgen (gratis) sneller en specifiekere resultaten. Meld je aan via mailadres ‘marketing@mcb.eu’.

Chat

Damit wir Ihr Anliegen besser zuordnen können, bitten wir Sie untenstehende Felder auszufüllen um den Chat starten zu können

MCB ist im Chat von 8:00 bis 20 Uhr erreichbar

Chat nu