Derzeit laufen Wartungsarbeiten an unserem Webportal. Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Bitte kontaktieren Sie unseren Verkauf unter +49 (0)2131 3131 0
Momentan kann der Preis für diesen Artikel nicht angezeigt werden. Versuchen Sie es später noch einmal oder nehmen Sie Kontakt mit unserer Verkaufsabteilung auf. Tel.: +49 (0)2131 3131 0 / E-Mail: verkauf@mcbdeutschland.de
Dieses Produkt ist derzeit nicht verfügbar.

Lagerbestände der Produktionstechnologieunternehmen nahmen im Oktober deutlich zu [Niederländisch]

07-11-2018, Tags:Branchenbarometer
Uit de laatste meting van de BrancheBarometer Productietechnologie, gesponsord door MCB, blijkt dat de leveranciers en fabrikanten van machines, gereedschappen en toebehoren voor de metaalindustrie in oktober positiever dan in september zijn over de groei in de branche: indexscore  61,8 versus  58,5 . De branche ontwikkelde zich in oktober ook veel beter dan de totale Nederlandse industrie ( 57,1 , wordt maandelijks door branchevereniging Nevi gemeten).
Omdat een score hoger dan 50 ‘groei’ betekent, kan geconcludeerd worden dat er in de Productietechnologie (maar ook in de industrie algemeen) sprake is van groei.
BrancheBarometer 
Opmerking: de relatieve vlakheid van de Nevi-lijn is te verklaren met de grote verscheidenheid aan industrieën waaruit deze is opgebouwd.

Vergelijking met vorige maand

De BrancheBarometer Productietechnologie is (evenals de Nevi Inkoopmanagersindex) opgebouwd uit vijf componenten. Voor wat betreft de ontwikkeling in oktober ten opzichte van september zijn met betrekking tot deze componenten de volgende conclusies te trekken: 
De productie in de branche Productietechnologie ontwikkelt zich vrijwel hetzelfde ten opzichte van vorige maand;
Over de orders denken de bedrijven veel positiever;
De levertijden van de leveranciers zijn veel korter;
De voorraden eindproduct nemen flink toe;
Over de werkgelegenheid denkt men vrijwel hetzelfde. 
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer Productietechnologie, zijn vrijwel hetzelfde volgens de inkopers ten opzichte van vorige maand.  

Vergelijking met de industrie

Ten opzichte van de totale industrie (Nevi) zijn de volgende conclusies te trekken m.b.t de verschillende aspecten in de afgelopen maand: 
Het productieniveau is in de Productietechnologie in oktober veel minder goed dan in de industrie;
Het orderniveau is veel beter;
De levertijden van de leveranciers zijn veel langer;
De voorraadniveaus in de Productietechnologie zijn flink hoger;
Over de werkgelegenheid denken de bedrijven vrijwel hetzelfde. 
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer Productietechnologie, zijn in de Productietechnologie relatief flink lager dan in de totale industrie.
Nieuwe deelnemers aan de Barometer (mits leverancier/fabrikant van machines, gereedschappen en toebehoren voor de metaalindustrie) zijn nog van harte welkom: ze krijgen (gratis) sneller en specifiekere resultaten. Meld u aan via de link http://www.formdesk.nl/fpt/abonnee

Chat

Damit wir Ihr Anliegen besser zuordnen können, bitten wir Sie untenstehende Felder auszufüllen um den Chat starten zu können

MCB ist im Chat von 8:00 bis 20 Uhr erreichbar

Chat nu