Derzeit laufen Wartungsarbeiten an unserem Webportal. Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Bitte kontaktieren Sie unseren Verkauf unter +49 (0)2131 3131 0
Momentan kann der Preis für diesen Artikel nicht angezeigt werden. Versuchen Sie es später noch einmal oder nehmen Sie Kontakt mit unserer Verkaufsabteilung auf. Tel.: +49 (0)2131 3131 0 / E-Mail: verkauf@mcbdeutschland.de
Dieses Produkt ist derzeit nicht verfügbar.

Productietechnologiebedrijven in augustus veel minder positief dan in juli

01-09-2017
Uit de laatste meting van de BrancheBarometer Productietechnologie, gesponsord door MCB, blijkt dat de leveranciers en fabrikanten van machines, gereedschappen en toebehoren voor de metaalindustrie in augustus veel minder positief dan in juli zijn over de groei in de branche: indexscore 52,1 versus 62,3 . De branche ontwikkelde zich in augustus ook veel minder goed dan de totale Nederlandse industrie ( 59,7 , wordt maandelijks door branchevereniging Nevi gemeten).
Omdat een score hoger dan 50 ‘groei’ betekent, kan geconcludeerd worden dat er in de Productietechnologie (maar ook in de industrie algemeen) sprake is van groei.
BrancheBarometer Productietechnologie
 
Opmerking: de relatieve vlakheid van de Nevi-lijn is te verklaren met de grote verscheidenheid aan industrieën waaruit deze is opgebouwd.

Vergelijking met vorige maand
De BrancheBarometer Productietechnologie is (evenals de Nevi Inkoopmanagersindex) opgebouwd uit vijf componenten. Voor wat betreft de ontwikkeling in augustus ten opzichte van juli zijn met betrekking tot deze componenten de volgende conclusies te trekken:
•    De productie in de branche Productietechnologie ontwikkelt zich hetzelfde ten opzichte van vorige maand
•    Over de orders denken de bedrijven veel minder positief
•    De levertijden van de leveranciers zijn veel langer
•    De voorraden eindproduct nemen flink af
•    Over de werkgelegenheid denkt men veel minder positief.
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer Productietechnologie, blijven gelijk volgens de inkopers ten opzichte van vorige maand. 

Vergelijking met de industrie
Ten opzichte van de totale industrie (Nevi) zijn de volgende conclusies te trekken m.b.t de verschillende aspecten in de afgelopen maand:
•    Het productieniveau is in de Productietechnologie in augustus hetzelfde als in de industrie
•    Het orderniveau is veel minder goed
•    De levertijden van de leveranciers zijn veel langer
•    De voorraadniveaus in de Productietechnologie zijn flink hoger
•    Over de werkgelegenheid denken de bedrijven veel minder positief.
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer Productietechnologie, zijn in de Productietechnologie relatief hetzelfde in de totale industrie.

Nieuwe deelnemers aan de Barometer (mits leverancier/fabrikant van machines, gereedschappen en toebehoren voor de metaalindustrie) zijn nog van harte welkom: ze krijgen (gratis) sneller en specifiekere resultaten. Meld u aan via de link http://www.formdesk.nl/fpt/abonnee

Chat

Damit wir Ihr Anliegen besser zuordnen können, bitten wir Sie untenstehende Felder auszufüllen um den Chat starten zu können

MCB ist im Chat von 8:00 bis 17 Uhr erreichbar

Chat nu