Derzeit laufen Wartungsarbeiten an unserem Webportal. Wir entschuldigen uns für die Unannehmlichkeiten. Bitte kontaktieren Sie unseren Verkauf unter +49 (0)2131 3131 0
Momentan kann der Preis für diesen Artikel nicht angezeigt werden. Versuchen Sie es später noch einmal oder nehmen Sie Kontakt mit unserer Verkaufsabteilung auf. Tel.: +49 (0)2131 3131 0 / E-Mail: verkauf@mcbdeutschland.de
Dieses Produkt ist derzeit nicht verfügbar.

Productietechnologiebedrijven in juni veel minder positief dan in mei

04-07-2017

Uit de laatste meting van de BrancheBarometer Productietechnologie, gesponsord door MCB, blijkt dat de leveranciers en fabrikanten van machines, gereedschappen en toebehoren voor de metaalindustrie in juni veel minder positief dan in mei zijn over de groei in de branche: indexscore 54,3 versus 67,7 . De branche ontwikkelde zich in juni ook minder goed dan de totale Nederlandse industrie ( 58,6 , wordt maandelijks door branchevereniging Nevi gemeten).

Omdat een score hoger dan 50 ‘groei’ betekent, kan geconcludeerd worden dat er in de Productietechnologie (maar ook in de industrie algemeen) sprake is van groei.

BBFDP201706 
Opmerking: de relatieve vlakheid van de Nevi-lijn is te verklaren met de grote verscheidenheid aan industrieën waaruit deze is opgebouwd.

Vergelijking met vorige maand
De BrancheBarometer Productietechnologie is (evenals de Nevi Inkoopmanagersindex) opgebouwd uit vijf componenten. Voor wat betreft de ontwikkeling in juni ten opzichte van mei zijn met betrekking tot deze componenten de volgende conclusies te trekken:
•    De productie in de branche Productietechnologie ontwikkelt zich veel minder positief ten opzichte van vorige maand
•    Over de orders denken de bedrijven vrijwel hetzelfde
•    De levertijden van de leveranciers zijn veel langer
•    De voorraden eindproduct nemen flink toe
•    Over de werkgelegenheid denkt men veel minder positief.
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer Productietechnologie, zijn vrijwel hetzelfde volgens de inkopers ten opzichte van vorige maand. 

Vergelijking met de industrie
Ten opzichte van de totale industrie (Nevi) zijn de volgende conclusies te trekken m.b.t de verschillende aspecten in de afgelopen maand:
•    Het productieniveau is in de Productietechnologie in juni veel minder goed dan in de industrie
•    Het orderniveau is veel beter
•    De levertijden van de leveranciers zijn veel langer
•    De voorraadniveaus in de Productietechnologie zijn flink hoger
•    Over de werkgelegenheid denken de bedrijven veel minder positief.
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale BrancheBarometer Productietechnologie, zijn in de Productietechnologie relatief flink lager dan in de totale industrie.

Nieuwe deelnemers aan de Barometer (mits leverancier/fabrikant van machines, gereedschappen en toebehoren voor de metaalindustrie) zijn nog van harte welkom: ze krijgen (gratis) sneller en specifiekere resultaten. Meld u aan via de link http://www.formdesk.nl/fpt/abonnee

Chat

Damit wir Ihr Anliegen besser zuordnen können, bitten wir Sie untenstehende Felder auszufüllen um den Chat starten zu können

MCB ist im Chat von 8:00 bis 17 Uhr erreichbar

Chat nu